sábado, 25 de septiembre de 2021

Informació de la sortida "Fauna salvatge al Delta de l'Ebre", 9 d'octubre de 2021


El Delta de l’Ebre és un territori de 320 km² que constitueix l’hàbitat aquàtic més important de la Mediterrània Occidental i el segon de l’Estat Espanyol, després del Parc Nacional de Doñana. En ell es donen cita 337 espècies de les prop de 600 existents a Europa.

Per poder gaudir d’aquest paradís per als ocells mentre gaudim d’una jornada fotogràfica, us convidem a la sortida “Fauna salvatge al Delta de l’Ebre” que es realitzarà el 9 d’octubre de 2021, a les 5.30 h del matí, des del camp de futbol de l’Atlètic Segre. Aquesta sortida serà coordinada per en Josep Maria Font.

Per tractar-se d’una sortida d’un dia, ens centrarem en una zona concreta, a fi i efecte de no perdre massa temps en els desplaçaments. 

Començarem la jornada fotografiant l’albada des del “Lo Golero” a l’Ampolla.

Posteriorment ens desplaçarem en direcció  a la Llacuna de la Tancada fent una parada a l’observatori d’aus de la Reserva Natural de Riet Vell, gestionat per SEO Birdlife (Societat espanyola d’Ornitologia), on podrem contemplar  diverses especies com flamencs, ànecs, xatracs...., tot seguit farem una parada a l’observatori, Albert Rull, de la Llacuna de la Tancada on continuarem observant i fotografiant diverses especies.

De camí cap a Riet Vell passaríem pel Fangar la qual cosa ens permetrà fer bonics paisatges i les barques semienfonsades.

 Pensem que en el Delta encara s’estarà collint diverses varietats d’arròs i per tant en els camps es podrà observar força aus, entre les que podem trobar: esplugabous, gavines, agrós, bernats, martinets, moritos (Capó reial), etc.

 Posteriorment, visitarem la Fundació Plegadis, on podrem veure les instal•lacions, recórrer els camps de cultiu i observar i fotografiar un bon nombre t’especies. Just aquell dia coincidiríem amb experts de la prestigiosa firma de binocles i  telescopis Swarowski, els quals podrem provar amb total llibertat.

 Allí dinaríem, al camp, un menú preparat per gent local, a base d’entrants de la terra, musclos i demés, el plat fort serien arrossos i fideus a l’estil deltaic, postres del país. Tindrem la sort d’estar entre ornitòlegs de prestigi que ens poden orientar i explicar moltes coses sobre el mon de les aus. Les persones que es vulguin quedar a dinar (és opcional) hauran de fer un ingrés de 21 €, abans de l’1 d’octubre, al compte bancari de l’associació ES20 3140 0001 9400 1168 0400, indicant clarament el seu nom i cognoms i el text “Dinar Delta”. En cap cas es retornaran els diners sinó s’anul·la la reserva amb suficient marge de temps. A les persones que ja han fet l’ingrès dels 28 €, els farem una devolució de la diferència. 

Pels que vulgueu, encara hi pot haver  més. Com sabeu ara és temps de migració d’aus i per tant les concentracions són espectaculars. El Delta és un lloc de concentració molt important abans de la partida cap a África. Per exemple, aquests darrers dies les concentracions d’Orenetes s’han estimat entre 800.000 i 1.000.000, altres especies com els Capó reials també s’apleguen en grans quantitats, la qüestió es que aquest fenomen es produeix al caure la tarda. Per gaudir d’aquest espectacle, sortirem de Plegadís sobre les 16 h per arribar-hi a les 17.30 h, pel camí anirem parant a fer fotos.

I acabarem la jornada sortint a les  18.15 h cap a "Lo Golero" per fer la posta de sol.

 Per a la sortida es recomanable dur el següent.

   - Repel•lent per mosquits.

   - Entrepà per esmorzar,  aigua o beguda.

   - Calçat còmode, roba adequada i barret o gorra per caminar pel camp.

   - Prismàtics.

   - Tres peus.

   - Equip fotogràfic, gran angular per paisatge i teleobjectiu per fauna.

 

Si estàs interessat/da en participar en aquesta nova sortida i ets soci o sòcia de l’associació AMICS DE LA FOTO DE LLEIDA, et pots inscriure gratuïtament utilitzant el següent enllaç:

https://chat.whatsapp.com/JJFosiQyKb46r45LYNLyPB

 

Confiant que aquesta nova activitat sigui del teu interès, rep una cordial salutació.

 

La Junta i la comissió de sortides

No hay comentarios:

Publicar un comentario